Ексклюзиви
середа, 05 січня 2011 17:22

"Менший син купив мені внука Івана, а старший — онучку Тетяну"

Губернатор Полтавщини Олександр Удовіченко, 53 роки, вважає минулий рік для себе та для області вдалим. Попри те, що починався він у кризу, вдалося вийти на хороші показники в промисловості, сільському господарстві.

Голова Полтавської обласної адміністрації відзначив підприємства Кременчука. Окремі з них збільшили вдвічі обсяги виробництва. 2010-го Полтавщина посіла третє місце з врожаю зернових культур після Одеської та Дніпропетровської областей.

Позитивні зрушення у банківській сфері. Збільшилися розміри сум на депозитах. Губернатор сподівається, цього року банки зміцнять свої позиції та розпочнуть кредитування на вигідніших умовах.

2010-й в області був роком тваринництва. Що зроблено у цьому напрямку?

— Сказати, що тваринництво розвивається у повну силу, не можна. Та за чисельністю великої рогатої худоби в сільськогосподарських підприємствах Полтавщина займає перше місце в країні. 14 відсотків молока в України виробляє наш регіон.

Що робите, аби подолати безробіття в селах?

— Погано ведеться робота. Потрібно розуміти, що сільське господарство, це передусім тваринництво. Тому його слід максимально розвивати, де це можливо. Є села, де живуть самі пенсіонери. Тому усунути безробіття в повній мірі навряд чи вдасться.

Чи запрацює установка для спалювання отрутохімікатів, на яку витратили півтора мільйона гривень?

— Майже зникла надія, що ця установка почне працювати. Із року в рік її розробники просять то 200 тисяч, то 300 тисяч гривень на доопрацювання, модернізацію. Тому ми два тижні тому підписали договір із Міністерством охорони природи стосовно підготовки програми з вивозу отрутохімікатів на паритетних умовах. Держава виділяє 4 мільйони, і ми виділимо. Це дозволить нам на 80 відсотків вивезти всі отрутохімікати з області. Особливо із Штомпелівки, де їх 450 тонн.

Який був 2010-й особисто для вас? Яка найбільша покупка?

— Менший син купив мені внука Івана, а старший через п'ять місяців онучку Тетяну. Тому рік для мене дуже успішний, а все інше — проза життя. З одного боку, вона приносить задоволення, а з іншого — наводить на думки, навіщо воно тобі треба. Але, вже як упрягся, то, як кажуть на російській мові: "Шаг влево, шаг вправо". Розчарувань у мене не було.

Зараз ви читаєте новину «"Менший син купив мені внука Івана, а старший — онучку Тетяну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути