пʼятниця, 02 листопада 2007 07:07

Марію Панченко нікому було поховати

— Марія Гнатівна померла на самоті. Чоловіка не стало давно, — розповідає секретар сільської ради Тетяна Харенко. — На похорони збирали гроші по людях. Свідоцтво про смерть старенької й досі лежить у сільраді. Ніхто не забрав.

Марія Панченко померла минулого понеділка в селі Піски Лохвицького району на 87-му році життя. Народилася вона в селі Мармизівка Чернігівської області. У роки війни її чоловік втратив ногу, тому переїхали до його батьків у Полтаву. У Панченків народилося двоє дітей: хлопчик і дівчинка.

— Із дітьми в них вобщє трагедія случилась, — каже секретар сільради. — Сина у 89-му хлопці в бійці зарізали. Дівчата за ним тільки так бігали! А донька спилася. Усю пенсію в старої забирала, мала проблеми з міліцією. На похорон навіть не прийшла.

Марія Гнатівна все життя працювала в місцевому колгоспі. Була передовою дояркою. Останні роки жила в лікарні. У своїй хаті з"являлася нечасто.

— Хата її стара! Та й топить там не було чим. А в місцевій лікарні її приютили. Вона така тихенька, охайна. Хороша бабка була, — говорить Тетяна Харенко.

Зараз ви читаєте новину «Марію Панченко нікому було поховати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути