Ексклюзиви
вівторок, 15 липня 2008 19:13

Людмила Ріпка найкраще у Трудолюбі варить борщ

6 липня у Трудолюбі на Миргородщині відзначили День села.

— Готувалися півроку, — розповідає секретар сільради Любов Друбко, 38 років.

Виготовили 10 стендів про життя громади. У селі 201 двір, 538 жителів. Майже з кожного подвір"я були фото, що розповідали про цікаві моменти життя родини.

На святі виступили учасники художньої самодіяльності Трудолюба та вокально-інструментальний ансамбль "Краяни" з Полтави. Потім були козацькі розваги.

Багатьом селянам вручили подарунки в різних номінаціях. За двір зразкового порядку нагородили Павла Макушенка, Миколу Масяченка та Михайла Бакала. У номінації "Біла хата" найкращими будинками, що зберегли елементи традиційної української хати, визнали оселі Івана Лисюка та Віталія Передрія. Нагородили також Надію Цибу й Олександру Синільник у категорії "Хата, рушниками багата". Визнали, що найкращий борщ у селі у пенсіонерки Людмили Ріпки.  Односельці запрошували її куховарити на весіллях, похороні, роковинах. Двоспальну ковдру отримали Іван і Людмила Фесенки, які разом прожили 60 років. Родину Валентини Мажури нагородили як найчисельнішу сім"ю, що сідає обідати за стіл. На святі відзначено і Ганну Сухарь як найбільш багатодітну матір, яка виховала семеро дітей.

На святі жителі вперше побачили прапор села. Його освятив настоятель церкви Святої Покрови із села Черевки протоієрей отець Андрій. Затвердили стяг на сесії сільради два місяці тому. Полотно розділене на три трикутники. На синьому тлі — жовтий хрест (елемент прапора Полтавщини). На чорному — два білі якорі, а на червоному — жовте яблуко з двома листками. Ці елементи входили до родинного герба поміщика Василя Ломиківського. Він заснував село Трудолюб наприкінці XVIII ст. Спочатку побудували панську садибу та розбили парк, який назвали "Трудолюб". Парк у 1930 роках вирубали більшовики. Від скверу залишилося два старі кущі глоду з великими ягодами та п"ять рідкісних оцетних дерев (сумах оленерогий). Збереглося й рукотворне озеро, його площа понад гектар. Але сьогодні воно скоріше нагадує болото.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Ріпка найкраще у Трудолюбі варить борщ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути