Ексклюзиви
середа, 27 серпня 2008 17:53

Краєзнавчий музей відкрили у Чапаєвці

У селі Чапаєвка Козельщинського району 15 серпня в приміщенні місцевого сільгосппідприємства ім. Ватутіна відкрили краєзнавчий музей. Кімната має 25 кв. м.

— Десятиліттями я збирав матеріали, мріючи про цей день. Роботи було чимало, — розповідає завідувач музею Григорій Ворона, 70 років. Чоловік — пенсіонер, колишній голова місцевого колгоспу ім. Ватутіна, голова сільради.

У музей односельці позносили до 500 експонатів. На стінах висять стенди про історію села, його уродженців, зі старими і сучасними фотографіями жителів Чапаєвки. Тут також є старі речі — прядка, глечики, праска. Лежить кістка. 30 років тому її викопали трактором. Місцеві кажуть, що то мамонта. Але її не досліджували.

— Люди зносять експонати для музею й досі, — говорить Григорій Ворона.

Організувати музей йому допомагали вчителька місцевої школи Наталія Галаган, директор будинку культури Ганна Шепель, працівниця сільгосппідприємства ім. Ватутіна Тетяна Опришко, секретар сільради Марія Онищенко. Посприяв також директор сільгосппідприємства ім. Ватутіна Владислав Правда. Він обіцяє віддати під музей ще й частину коридору.

— На жаль, від Чапаєвської сільської ради матеріальної допомоги так і не дочекався, — каже Ворона.

Графіка роботи музею нема. Григорій Якимович відкриває його за проханням односельців — він живе поряд. Запевняє, що у вихідні двері завжди будуть відкритими.

Краєзнавча кімната в Чапаєвці колись була в місцевому клубі. Але її закрили кілька років тому.

Зараз ви читаєте новину «Краєзнавчий музей відкрили у Чапаєвці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути