четвер, 24 квітня 2008 19:37

Костянтин та Олександра Пономаренки розписалися без обручок

Автор: фото з архіву Олександри Пономаренко
  Костянтин і Олександра Пономаренки фотографуються в Полтавському РАЦСі після реєстрації шлюбу 5 листопада 1960 року. Через два дні пара відгуляє весілля на Дублянщині під Полтавою в хаті Олександриної бабусі Параски
Костянтин і Олександра Пономаренки фотографуються в Полтавському РАЦСі після реєстрації шлюбу 5 листопада 1960 року. Через два дні пара відгуляє весілля на Дублянщині під Полтавою в хаті Олександриної бабусі Параски

24-річний Костянтин Пономаренко та 19-річна Олександра Богдан розписалися 5 листопада 1960 року в Центральному РАЦСі Полтави.

— Весілля справляли 7 листопада, бо нас розписали якраз під час Жовтневих свят, — розповідає 67-річна пенсіонерка Олександра Гаврилівна. — Святкували його вдома на Дублянщині під Полтавою в хаті моєї бабусі Параски.

Молодятам подарували гроші, стільці, лляні скатертини, подушки з накидками, ковдри, посуд.

— Грошей у нас було мало, тож обручок на весіллі не було. Купили їх через кілька років, — каже жінка. — Фату позичала. На ногах були коричневі туфлі. Тільки бузкове плаття пошили самі — з тканини, яку мені купив Костя.

Молодих познайомила спільна подруга та однокласниця Костянтина Юлія Бондаренко.

— Юля мила вікна, я стояла поруч. Вона крикнула хлопцеві, який ішов мимо: "Привіт, міністр кінної авіації!" — згадує Олександра Пономаренко. — Його так називали, бо хотів стати міністром та вибитися в люди. Десь через півроку після знайомства одружилися.

Після весілля пара стала жити на Дублянщині. У будинку зробили капітальний ремонт, перепланування. У них народилися доньки Ліна та Тетяна. Нині мають трьох онуків. Олександра Пономаренко працювала на базі "Укропттекстильторг" бухгалтером. Чоловік Костянтин 40 років був машиністом у паровозному депо. 28 червня 2002-го помер через хворобу серця.

— Машиністи довго не живуть. І він це знав. Але змінити професію ніколи не хотів, — зауважує жінка.

Зараз ви читаєте новину «Костянтин та Олександра Пономаренки розписалися без обручок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути