Ексклюзиви
середа, 10 вересня 2008 19:03

Київські депутати хотіли купити інтернат у Потоках

Кременчуцьким районом ширяться чутки, що в селі Потоки збираються закрити загальноосвітню спеціалізовану школу-інтернат. Натомість нібито відкриють реабілітаційний центр. У ньому фахівці навчатимуть дітей, які того потребують, спілкуватися з батьками. Інша версія — приміщення хотіли викупити київські депутати, "круті" представники яких уже приїздили до Потоків.

— Потрібно вірити офіційним документам, а не чуткам. Наприкінці минулого року в нас була комісія з Полтавського техуніверситету. Після обстеження направили лист на ім"я начальника обласного управління освіти й науки Володимира Мирошниченка про те, що фасад приміщення в аварійному стані. Будівлі та прибудови потребують капітального ремонту, — розповідає директор Потоківської школи-інтернату Валерій Роговий, 58 років. — Сесія обласної ради цього року виділила мільйон гривень на ремонтні роботи.

— Такі балачки ходять. Але я не думаю, що заклад закриють, бо до кінця року виділено фінансування з обласного бюджету. Будівля чотири роки є архітектурною пам"яткою району, — говорить потоківський сільський голова Василь Никифорук. — Куди ж тоді дітися працівникам? До Кременчука 15 кілометрів.

— Ми перевели дітей із старого спального корпусу 1898 року побудови до новішого — 1975-го. Колектив не зазнав скорочень, їдальня працює, котельня готова до експлуатації, — додає Роговий.

У Потоківській загальноосвітній спеціалізованій школі-інтернаті нині 68 дітей, які навчаються у другому — дев"ятому класах.

На Полтавщині працює 25 інтернатів різного типу.

Зараз ви читаєте новину «Київські депутати хотіли купити інтернат у Потоках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути