понеділок, 09 червня 2008 18:11

Каплицю збудували за три місяці

У Нових Санжарах 8 червня освятили каплицю Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Її збудувала селищна громада. Каплицю поставили на в"їзді в Нові Санжари на території села Лелюхівка.

— До храму ведуть три дубові сходинки. Це зробили символічно, щоб показати як важливо вірити в Бога, надіятись і любити його, — сказав на освячені каплиці єпископ Полтавський і Кременчуцький Української православної церкви Київського патріархату Федір.

У каплиці є ікони Діви Марії, Миколи Угодника, Андрія Первозванного. Їх намалювали місцеві художники. При вході написали, що храм відчинений від сходу до заходу сонця для віруючих різних конфесій. Каплиця може вмістити до двох десятків людей.

Збудували її на пустирі. Працювали місцеві жителі, працівники селищного комунгоспу. Селищна рада організовувала роботу, допомагала будматеріалами.

Після освячення каплиці відбувся конкурс гармоністів, баяністів та акордеоністів "Грай, музико, грай!". Музики Новосанжарського, Кобеляцького, Решетилівського та Полтавського районів грали поряд.

Зараз ви читаєте новину «Каплицю збудували за три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути