Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2010 18:00

Каланчу не зноситимуть

На інтернет-сайті "Полтава-форум" з"явилася інформація, ніби в місті планують знести двоповерхову будівлю на розі вул. Фрунзе і Шевченка — каланчу. У ній зараз міститься пожежна частина N1. У другій половині була міська міліція, яка переїхала на вул. Сковороди. Також ішлося про можливе знесення старого приміщення автостанції N2 по вул. Шевченка та будівлі слідчого ізолятора на Пушкіна.

Пожежну частину по вул. Шевченка збудували в 1953–1957 роках. У цей час звели й вежу. Годинник на ній установили згодом. Замінили його в 1990-х. Новий привезли з Греції. Він щогодини бив, мав сім дзвонів. Зараз головний годинник міста не показує точного часу. Дзвони зламалися. Циферблат — у дірках, крізь які літають пташки. Дах каланчі потребує ремонту. Будівля, яку називають однією з туристичних візитівок Полтави, не на балансі міста. Її долею опікується Міністерство з надзвичайних ситуацій. За справність годинника відповідає підприємство "Міськсвітло".

— Каланчу зносити не плануємо. У цьому приміщенні зараз пожежна частина Октябрського району, — коментують у міському управлінні МНС. — Ця будівля — власність держави.

Не підтвердилися чутки щодо знесення будівлі слідчого ізолятора по вул. Пушкіна.

— Для цього треба збудувати йому заміну, перевести людей, які там утримуються. Це великі затрати, — говорить Юрій Сулаєв з обласної міліції.

Приміщення старої автостанції по вул. Шевченка планують перепрофілювати, але не зносити.

— Спочатку ми повинні спорудити на околицях міста нові автостанції та вивести туди маршрути автобусів, — пояснюють у відділі експлуатації установи.

Зараз ви читаєте новину «Каланчу не зноситимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути