Ексклюзиви
середа, 14 листопада 2007 17:32

Каблучку з білого золота продають за 38 тисяч гривень

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Продавець-консультант магазину ”Рубін” у Полтаві Олена Білібіна показує найдорожчі коштовності. Сережки із білого золота з білими діамантами коштують 22 тисячі гривень. Кольє із лимонного золота зі смарагдами продають за 16 тисяч гривень, браслет із білог
Продавець-консультант магазину ”Рубін” у Полтаві Олена Білібіна показує найдорожчі коштовності. Сережки із білого золота з білими діамантами коштують 22 тисячі гривень. Кольє із лимонного золота зі смарагдами продають за 16 тисяч гривень, браслет із білог

За останні два місяці вироби із золота в ювелірних салонах Полтави подорожчали на 20%. Попит на них не зменшився.

— Це світова тенденція, — пояснює продавець-консультант полтавського магазину "Сюрприз" Жанна Арутюнова, 42 роки. — Вартість роботи українських ювелірів не змінилася. Постійно росте ціна самого золота. У ньому вигідно зберігати свій капітал.

Найдешевший виріб із дорогоцінного металу в "Сюрпризі" — намистинка для пірсингу в ніс. Вона коштує 26 грн. Такі купує молодь. Найдорожча прикраса — каблучка із білого золота з діамантом вагою 0,7 карата — коштує 38 тис. грн.

Дорогі коштовності з дорогоцінним камінням — діамантом, смарагдом, рубіном, сапфіром. Їх можна придбати від 500 грн. Дешевші — з цирконієм, аметистом, хризолітом, перлинами, бірюзою, берилом, шпінеллю.

— Шпінель часто плутають із рубіном. Вони справді схожі. Тільки ціною в сотні гривень різняться, — каже продавець Ірина Чебану, 37 років.

Колекція обручок у магазині налічує до 100 виробів.

— Ще три-чотири роки тому брали обручки із цирконієм. А тепер усе частіше купують із діамантом чи рубіном, — веде далі Чебану.

Для коштовностей у магазині пропонують різні упаковки.

— Найважче було під час Помаранчевої революції, — усміхається Арутюнова. — Один прихильник "помаранчевих" був дуже невдоволений, коли ми позолочену ікону поклали йому в синю коробку. Начебто ми винні, що виробник обрав такий колір.

Із виробів зі срібла в "Сюрпризі" найдорожча 391-грамова статуетка єврея-лихваря. В одній руці він тримає грошові купюри, в іншій — терези. У магазині прозвали його Монею. Продають за 5,3 тис. грн. У вітрині навпроти — колекція золотих хрестиків і кулонів із малюнками на релігійну тематику. Серед них — золоте великоднє яйце, розмальоване емаллю, за 3,9 тис. грн.

У ювелірному магазині "Рубін" сережки із простим камінням коштують від 150 до 2 тис. грн, з дорогоцінним — від тисячі. Найдорожчі — з білого золота з діамантами — 22 тис. грн. Кольє з лимонного золота із зеленими смарагдами коштує 16 тис. грн.

— Лимонне золото — найякісніше й найдорожче. Воно 750-ї проби. У нього найчастіше вставляють смарагди, — пояснює продавець-консультант "Рубіна" Олена Білібіна, 31 рік. — Біле, жовте й червоне золото мають 585-ту пробу.

Чоловікам у магазині пропонують ланцюжки, браслети, печатки.

Є колекція посуду. Срібні столові ложки коштують від 500 грн. Позолочений келих продають за 1675 грн.

Зараз ви читаєте новину «Каблучку з білого золота продають за 38 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути