Ексклюзиви
четвер, 05 червня 2008 16:56

Із паспортного столу в Гадячі зроблять краєзнавчий музей

600 тисяч гривень на ремонт та добудову приміщення колишнього паспортного столу в Гадячі виділила міська рада. Будинок хочуть віддати під краєзнавчий музей. Відкриття запланували на наступний рік. Цього року його будуть ремонтувати.

За ці гроші планують зробити дві добудови для будівлі з обох боків. Відновлять перекриття між першим та другим поверхами. Накриють дах.

У міськраді порахували, загальна вартість робіт — 1,5 млн грн. Влада Гадяча хоче, щоб райрада також виділила гроші на відкриття музею. Місце для нього обрали міські депутати.

25 років тому в райцентрі закрили краєзнавчий музей. Приміщення визнали аварійним. У 2006-му його знесли.

Будівля колишнього паспортного столу — двоповерхова. Вона знаходиться навпроти міської ради в центрі Гадяча. Нині в місті діє лише музей родини Драгоманових.

— Доцільніше було б віддати під музей триповерхове приміщення, де зараз технікум бджільництва, — міркує краєзнавець із Гадяча Микола Торяник. — Старовинне приміщення стоїть на Замковій горі. Поряд із ним — кам"яниці, збудовані гетьманом України Іваном Виговським. Це муровані склади для зберігання від пожежі документів, військових припасів. Нагорі є старі оборонні вали. Колись тут був похований гетьман Іван Брюховецький. Доцільніше було б узяти це приміщення та відновити поступово цілий історичний комплекс.

Зараз ви читаєте новину «Із паспортного столу в Гадячі зроблять краєзнавчий музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути