Ексклюзиви
середа, 18 червня 2008 15:42

Іван Величко був сільським диктором

9 червня у селі Березова Лука Гадяцького району поховали 82-річного Івана Величка. Причиною смерті став венозний тромбоз.

— В Івана Федоровича на нозі було таке щось схоже на гангрену, — розказує бухгалтер сільради Ганна Шиян. — Возили й у Полтаву. Йому ніби покращало. А 7 червня стало гірше. О першій ночі відвезли в лікарню. Наступного дня о шостій вечора Івана Федоровича не стало.

Усе життя Величко працював зв"язківцем на радіовузлі колгоспу ім. Жданова.

— Мав дикторський голос, — веде далі Шиян. — Кожен ранок у селі розпочинався його словами: "Говорить Березоволуцький радіовузол. Послухайте оголошення".

Щотижня в Березовій Луці виходила шкільна радіогазета. Величко готував її разом із учителями й учнями.

— Розказував, куди і як треба говорити, щоб голос правильно і гарно звучав, — каже бухгалтер. — Був спеціаліст-ас у зв"язку. У нього був спеціальний апарат з навушниками, з допомогою якого визначав місце розриву.

Разом із дружиною Софією Федорівною Величко виховав трьох дітей. Усі роз"їхалися — син Володимир живе в Сімферополі, Микола — у Черкасах, донька Ольга — у селі Ціпки Гадяцького району.

— Іван Федорович мав авторитет серед односельців, — говорить Шиян. — Був наполегливий, принциповий. Із дітьми — строгий. Бувало, як гляне, так і погляду боялися. Але поважали.

Зараз ви читаєте новину «Іван Величко був сільським диктором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути