Ексклюзиви
четвер, 08 квітня 2010 16:42

Хворого хлопця поставили в чергу на аналіз крові

18 днів довелося б чекати 9-річному Іванові Гаркуші з Полтави, щоб здати загальний аналіз крові. У школяра почервоніло горло й тиждень трималася температура. На недугу поскаржилися дільничному лікарю дитячого відділення лікарні N1. У кабінеті, де реєструють талони на аналізи, хворого записали на 9 квітня.

— Я розгубилася, — згадує мати Івана 36-річна Тетяна Гаркуша. — День-два — це ще якось можна зрозуміти, але щоб більше двох тижнів чекати здачі аналізу — це занадто. Мені байдуже, хто й де не спрацював. Головне — здоров"я моєї єдиної дитини. Добре, що побудували нове відділення, але лабораторії немає. Лаборант приїздить із допотопним чемоданом.

Медики вирішили конфлікт і надали пацієнту необхідну допомогу. Пояснили — винний дільничний лікар, який не поставив на направленні позначки "терміново". У відділенні — наплив дітей: школярі проходять планові медогляди, тому збираються черги. Щодня роблять до 30 аналізів крові, бо стільки мають пробірок.

Начальник міського управління охорони здоров"я Сергій Котов говорить, у місті черг на аналізи немає. У дитячому відділенні лікарні N1 працює один лаборант, коли наплив дітей — двоє. Всі аналізи безплатні. Це підтверджує головний лікар дитячої міської лікарні Людмила Пономаренко.

Робимо експеримент. Колега йде на медогляд зі своєю дитиною в одну з міських поліклінік. Загальний аналіз крові здати не можуть — немає талонів. Пояснюють — черга, приходьте за кілька днів. Виявилося, аналіз можна здати того ж дня в сусідній лабораторії — за 15 грн.

Зараз ви читаєте новину «Хворого хлопця поставили в чергу на аналіз крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути