четвер, 24 січня 2008 18:19

Хворі діти день просиділи в холодній хаті

— Діти застуджені, а в хаті нікому затопити. Чоловіка через п"янку забрали в міліцію, а вона вагітна і дров не нарубає, — розповідає зіньківський районний педіатр 51-річна Ольга Хорольська.

22 січня лікар поїхала на виклик у село Саранчівка до дітей Валентини Любарець, 41 рік. Будинок не топився. 2-річна Ніна і Сергій, 2 роки 11 місяців, були сильно застуджені.

Із сільради зателефонували до міліції і попросили відпустити 45-річного Юрія Мордвинова, батька дітей, щоб нарубав дров.

— Міліція у нас випросила направлення на примусове лікування Юрія від алкоголізму, — каже  Катерина Олефір, 50 років, секретар Пишненківської сільради, до якої входить Саранчівка. — Ми дали, але його не відправлять. У них у хаті ще й бабушка при смерті лежить, а Валя з десятим дитям ходить.

Валентина, Юрій і його 78-річна мати Ніна Семенівна живуть із двома дітьми. Обробляють 40 соток городу, мають двох кіз і курей. Працює лише чоловік, він електрозварювальник.

У березні жінці народжувати. Раніше через пияцтво її позбавили материнських прав на сімох старших дітей від іншого батька.

— Сім дітей у неї по притулках, — зауважує Хорольська. — Деякі в листах пишуть "мама забери мене", а вона ще народила.

Торік у Валентини забрали до Кременчуцького дитбудинку і наймолодших. Але вона закодувалася від алкоголізму, відремонтувала хату, завела господарство і повернула їх.

Зараз ви читаєте новину «Хворі діти день просиділи в холодній хаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути