Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2007 07:01

Хрести на дорогах зменшують кількість аварій

На трасі Суми—Полтава 17 квітня настоятель Троїцької церкви селища Котельва протоієрей Василій Довганич освятив Поклонний хрест. За чотири дні до цього його встановили даішники.

Референт Андрій Васильєв із Полтавської єпархії УПЦ Московського Патріархату каже, що тепер на в"їздах у єпархію на всіх автомагістралях стоять хрести. Територія єпархії співпадає з межами області. Минулої осені встановили хрести на дорогах у Пирятинському, Машівському і Великобагачанському районах. До їх появи на відповідних ділянках траси постійно відбувалися аварії. Тепер їх поменшало, запевняє Андрій Васильєв:

— Хрест оберігає подорожуючого від нещасть у дорозі. Встановлювати Поклонні хрести на перехрестях чи виїздах з міста — древня традиція.

Цього року в області сталося 1254 аварії, в яких загинуло 45 осіб, покалічено — 324. Дев"яносто процентів великих аварій стається на трасі Київ—Харків.

Зараз ви читаєте новину «Хрести на дорогах зменшують кількість аварій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути