понеділок, 08 жовтня 2012 06:15

Хати потріскалися у дев'ятьох сімей

Жителі вул. Жовтневої у Лохвиці погрожують перекрити рух транспорту нею. Дорога сполучає райцентр із сусіднім селом Яхники.

— Як грузовики із двома прицепами мимо хати їдуть, усе двигтить, — каже тутешній 24-річний Віталій Пигар. — Удень зерно возять, уночі — конденсат у цистернах. А скоро буряки в машинах з двома прицепами повезуть.

Жовтневою прямують машини підприємств "Райз-Максимко", "Регал Петролеум" і "Природні ресурси". Вони іноді виділяють гроші на ремонт асфальту. Та відремонтований торік шлях через рух автівок масою до 60 т увесь у ямах.

— Боремося за своє житло з 2008 року, — додає голова вуличного комітету Уляна Верзілова. — Хати потріскалися у дев'ятьох сімей. Добилися, шоб знаки обмеження швидкості до 40 кілометрів поставили, — так їх у ту ж ніч покрали. Потім у лісі знайшли.

Наприкінці серпня близько 25 жителів Жовтневої не пускали машини на свою вулицю. Міський голова В'ячеслав Демчук зібрав на засіданні виконкому міськради представників підприємств, вулиці, райдержадміністрації. Вирішили обмежити швидкість до 20 км/год.

— Нам кажуть, що знаки виготовляють, — говорить Верзілова. — Якщо за наступні два тижні знаків не буде, перекриємо міст через Суху Лохвицю. Половина райцентру буде відрізана від цивілізації.

Щоб важкі автівки не їхали містом, треба збудувати 2-кілометровий відрізок дороги в об'їзд Лохвиці. Представники підприємств грошей досі не дали.

Зараз ви читаєте новину «Хати потріскалися у дев'ятьох сімей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути