Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2007 07:01

Фотоколажі стали модними

  Цей колаж полтавцям Дарині й Сергію Пащенкам друзі подарували на річницю весілля
Цей колаж полтавцям Дарині й Сергію Пащенкам друзі подарували на річницю весілля

У фотосалонах Полтави за півроку вдвічі побільшало замовлень на виготовлення фотомонтажів. Найпопулярніші — у вбранні ХІХ ст.

— Рідко замовляють монтажі, щоби бути на фото з зірками естради та кіно. Найчастіше "одягаються" у графинь і баронів. Вибирають образи Сталіна та Кутузова, Жанни Д"Арк та Есмеральди. Дітей вбирають поліцейськими, Дюймовочками, Гаррі Поттерами та Шреками, — розповідає працівник фотолабораторії "Цифровий фотоекспрес" Олександр Ситник, 23 роки. — Краще, коли ми самі фотографуємо людину. Отримуємо відповідний ракурс і якість знімка.

У фотосалонах за допомогою спеціальної комп"ютерної програми на різні фони ставлять фото своїх рідних чи друзів. У каталозі полтавської студії "Світлина" — понад 200 пропозицій.

— Людина опиняється на березі моря, біля Ейфелевої вежі чи в пустелі, — розповідає менеджер "Світлини" Антоніна Гаркавенко, 24 роки. — На весілля замовляють шампанське з фотографіями молодят на етикетці та віршованими привітаннями. Іменинникам робимо календарі та плакати з монтажами. Чоловік років 60 замовив родове дерево з фото родичів на листочках. Часто переносимо монтаж на художнє полотно.

У жовтні 22-річна Юлія Ткаченко святкує ситцеве весілля. Для чоловіка замовила "фотоприкол" формату А4. Він лежить на ліжку в трусах і майці. Вона — поруч із міліцейською дубинкою в правій руці. Лівою тримається за кобуру пістолета. Це — одне з найпопулярніших замовлень у салоні.

Дизайнер із Полтави Сергій Назаренко, 32 роки, фотоколажі виготовляє лише для знайомих. Гроші бере тільки за друк фото.

— Нещодавно для тестя друга на день народження зробив триптих, — розповідає Сергій. — Обличчя чоловіка підставив в образи співака Елвіса Преслі, римського гладіатора й чоловіка в простирадлі, який щойно вийшов із бані. Найбільша проблема з фото людини, на яку роблю колаж. То не туди дивиться, то неякісне. А з образами проблем немає — маю збірку фото, також шукаю в Інтернеті.

Виготовити фото 10х15 см коштує 60 коп., 15х21см — 1,4 грн, 20х30 см — 2,8 грн. Картина розміром 60х80 см — 104 грн. За 17 грн роблять наклейку на пляшку горілки та коньяку, на шампанське — 18 грн. Можна наклеїти самому. Тоді послуга коштуватиме на 2 грн менше. Одне речення тексту на фотографії чи монтажі коштує 2 грн, два і більше — 4 грн. За фотомонтаж з обличчям однієї людини беруть 10 грн, двох — 15, трьох — 23 грн. Календар 20х30 см із фотографією людини на певному фоні роблять за 15,4 грн.

Зараз ви читаєте новину «Фотоколажі стали модними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути