Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 21:15

Федір Кваша доглянув до смерті спаралізовану дружину

21 травня помер житель села Полив"яне Миргородського району Федір Кваша. 29 червня йому виповнилося б 67 років.

Федір Микитович родом із Полив"яного. Закінчив 10 класів місцевої школи і пішов до армії. Після того повернувся в село, влаштувався кранівником на підприємство "Укрнафта".

— Він там сумлінно працював. Отримав навіть орден Трудового xервоного прапора, — розповідає невістка Інна Кваша, 35 років. — Та 1995-го довелося кинути роботу, бо спаралізувало дружину Марію Миколаївну. Влаштувався сторожем у колгосп імені Щорса, щоб було більше часу її доглядати.

За п"ять років дружина померла. 2002-го Федір Кваша одружився вдруге на односельчанці Лідії Миколаївні, нині їй 56 років.

У Кваші від першого шлюбу двоє синів. 44-річний Віктор із родиною живе в Дніпропетровську, має доньку і 4-річного онука. Молодший син Сергій із дружиною та трьома дітьми — в Полив"яному.

— Чотири роки тому покинув роботу, бо почав хворіти. Після інсульту Федора Микитовича спаралізувало, — продовжує Інна. — Був компанійський і веселий чоловік. Останні роки допомагав будуватися синам другої дружини.

Зараз ви читаєте новину «Федір Кваша доглянув до смерті спаралізовану дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути