Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2008 15:45

Епідемію грипу очікують у кінці лютого

За останній тиждень у Полтавській області госпіталізовано 66 осіб, хворих на грип. Медики називають цю ситуацію сезонним підйомом низької інтенсивності.

— У жодному з міст України захворюваність на грип не перевищила рівня епідемії, — говорить головний санлікар області Валентин Шаповал, 66 років. — Але епідемії зазвичай спалахують навесні, у лютому-березні, коли імунна система ослаблена. Найефективніший засіб профілактики хвороби — щеплення.

У аптеці "Ліки Полтавщини" на вул. Чапаєва продають вакцину "Інфлувак" за 67,48 грн.

— Раніше замовляли різні вакцини, а тепер лише "Інфлувак", — каже провізор Любов Мацко. — Я прививалася минулої зими й ще не хворіла.

"Інфлувак" захищає від грипу протягом 6–12 місяців.

— Для профілактики хвороби треба масово робити щеплення людям похилого віку, схильним до простуд, курцям, діабетикам, дітям від року, — розповідає терапевт четвертої поліклініки Полтави Світлана Шпак. — Краще це робити на початку зими, щоб сформувався імунітет.

"Інфлувак" виробляють із вірусів, вирощених на курячих ембріонах. Якщо в людини алергія на курячі яйця чи антибіотик гентаміцин, "Інфлувак" вводити не можна.

— На моїй пам"яті в маніпуляційну ще жодного разу не приходили робити щеплення, — говорить медсестра Наталія Верещагіна. — Не кожен може дозволити собі купити дорогу вакцину.

Зараз ви читаєте новину «Епідемію грипу очікують у кінці лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути