четвер, 18 вересня 2008 20:29

Дмитро Виноградець здобув чотири медалі

 

23-річний плавець Дмитро Виноградець із Полтави на XIII Параолімпійських іграх, які завершилися 17 вересня в Китаї, здобув дві золоті і по одній срібній та бронзовій медалі. При цьому встановив два світових рекорди. Дистанцію 200 м вільним стилем проплив за 3.22.98 хв. і 50 м вільним стилем — за 42,60 с.

Дмитро — інвалід-візочник, має порушення опорно-рухового апарату. Плаванням почав займатися п"ять років тому після травми — зламав шию, коли пірнав у річку. Відвідує секцію плавання Полтавського обласного центру "Інваспорт". Тренується щодня, крім неділі, у заслужених тренерів України Галини Бойко та Сергія Калайди.

Плавання допомагає Дмитрові бути матеріально незалежним, повністю забезпечувати себе. Він їздить на "Рено Меґан", але мріє про джип. Живе в двокімнатній квартирі в Щербанях під Полтавою з батьками і сім"єю старшої сестри. Торік у грудні на святі "Спортсмен року" Дмитрові дали однокімнатну квартиру на вул. Бідного в обласному центрі. Ордер на неї обіцяють дати 23 вересня.

— Ми беремо зобов"язання відремонтувати цю квартиру, враховуючи умови, необхідні для інваліда, — каже мер Полтави Андрій Матковський. — Обставити її меблями. На День міста Дмитро, окрім ордера на житло, отримає чек на придбання меблів та ремонт.

У середу на сесії обласної ради спортсмена вирішили нагородити премією у розмірі 50 тис. грн.

Із Пекіна Дмитро повертається 21 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Виноградець здобув чотири медалі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути