Ексклюзиви
пʼятниця, 07 вересня 2007 07:01

Для вистави "Русалонька" виготовили 53 ляльки

Автор: фото: Олена КІБЛИЦЬКА
  Актриса Полтавського театру ляльок Карина Алієва тримає ляльку-принцесу з вистави ”Русалонька”. Щоп’ятниці в театр приїздять організовані групи школярів. У суботу й неділю приходять звичайні глядачі
Актриса Полтавського театру ляльок Карина Алієва тримає ляльку-принцесу з вистави ”Русалонька”. Щоп’ятниці в театр приїздять організовані групи школярів. У суботу й неділю приходять звичайні глядачі

Ювілейний 70-й театральний сезон розпочинається 7 вересня в Полтавському обласному театрі ляльок. Відкриває його вистава "Русалонька".

У суботу в театрі репетиція. На сцені актори з ляльками. Перед ними встановлена велика багетна рамка з тюлем, на який проектують картинки.

— Анімацією передаємо те, що складно показати декораціями — море, грозу, розривання корабля, — каже керівник літературно-драматичної частини театру 42-річна Анжеліка Остапенко.

Жінка просить вимкнути світло. Грає музика, чути шум моря й крики чайок. Чоловічий голос за кадром починає розповідь. Говорить українською. На полотно рамки проектують зображення морських хвиль і сходу сонця.

— Якби ви бачили, що там робиться! У цей час актори хапають ляльки. Кожен повинен точно знати, де яка лежить, — жестикулює Остапенко. — Буває, я тримаю руки в "бабусі", а мені вже треба виходити "королевою". Я біжу й мені її подають, аби встигла.

У "Русалоньці" задіяні 14 акторів. Кожен працюватиме з 2–3 ляльками. Люди вбрані в чорне. На їхніх обличчях чорні сітки.

— У прострілі світла буде видно лише ляльок. Це дуже складно, бо треба дивитися, куди йдеш, і нікого не збити.

"Русалонька" йтиме 1 год. 35 хв. замість звичних 40 хв. У маленьких виставах зазвичай грають 3–4 ляльки, а в "Русалонці" — 53. У сцені балу будуть помпезні ляльки в пишному вбранні. Їх виготовили спеціально для цієї постановки.

— Закуповуємо дерево, пластик, тканину, — перераховує Анжеліка Миколаївна. — У нас є столярний, декоративно-пошивочний, бутафорський і конструкторський цехи.

Розмір кожної ляльки з "Русалоньки" — 60–70 см. Найбільша — голова Відьми, яка за сюжетом дала Русалці ноги й відібрала волосся. Вага голови близько 5 кг. Триматимуть її два актори.




Розклад вистав театру ляльок тел.: (0532) 56 43 54


  7 вересня, 10.00 — "Русалонька" (ціна квитка 6–7 грн)

  8 вересня, 12.00 — "Русалонька"

  9 вересня, 12.00 — "Вередливе зайченя"

14 вересня, 10.00 — "Крила для Дюймовочки"

15 вересня, 12.00 — "Крила для Дюймовочки"

16 вересня, 12.00 — "Тигреня Петрик"

21 вересня, 10.00 — "Крила для Дюймовочки"

22 вересня, 12.00 — "Лисиця та ведмідь"

23 вересня, 12.00 — "Лісовий цирк"

28 вересня, 10.00 — "Веселі пригоди на лісовій галявині"

29 вересня, 12.00 — "Веселі пригоди на лісовій галявині"

30 вересня, 12.00 — "Русалонька"

Зараз ви читаєте новину «Для вистави "Русалонька" виготовили 53 ляльки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути