пʼятниця, 22 лютого 2008 15:22

Дитсадок у Проценках працює лише теплої пори року

Два роки в селі Проценки Зіньківського району через відсутність газового опалення діти ходять у садок із 1 квітня і до зимових холодів. Узимку за приміщенням наглядає сільрада.

— Через банкрутство місцевого сільгосппідприємства два роки тому на баланс сільради перевели об"єкти соціальної сфери. Їх вартість — майже 640 тисяч гривень. Два медпункти, клуб і дитсадок були в аварійному стані, — розповідає проценківський сільський голова Володимир Литвиненко.

Капітального ремонту в цих приміщеннях не робили понад 30 років. Будівлі не газифіковані. За кошти сільради виконано робочі проекти з газифікації.

— Для проведення газу не вистачає до 130 тисяч гривень, — додає Литвиненко. — Ми писали звернення до райради. Обіцяли допомогти. 2005-го  мали виділити 34 тисячі, 2006 року — 40. Досі нічого не отримали. На цей рік кошти ще не розподілялися. А самостійно сільрада все газифікувати не зможе, бо ми дотаційні.

У дитсадок ходить майже 30 дітей. Узимку дошкільні заклади вони не відвідують, бо до найближчого населеного пункту 10 км.

Зараз ви читаєте новину «Дитсадок у Проценках працює лише теплої пори року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути