Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2008 19:06

Директор школи призначив собі надбавку до зарплати

У травні цього року працівники контрольно-ревізійної служби провели перевірку середньої школи N9 у місті Миргород. Виявили фінансових порушень за три останні роки на 187 тис. грн.

— Керівництво закладу на 59 тисяч гривень завищило витрати з бюджетних коштів, — каже 38-річний Олександр Заїка, начальник сектору державної служби боротьби з економічними злочинами обласної міліції. — Директор школи Віктор Сидоренко видав наказ про виплату надбавки до зарплати собі та своїм заступникам за складність і напруженість у роботі. На це з бюджету пішло майже 19 тисяч гривень. Своїй дружині-пенсіонерці до ставки добавив ще півставки лаборанта.

— Він тільки хабарі вміє брати та змушує техпрацівників у робочий час порядкувати по господарству в нього вдома. На роботу приходить п"яний, — розповідають працівники школи.

Рік тому вони написали скаргу на директора в обласне управління освіти. У цьому Сидоренко запідозрив бухгалтера Катерину Реву й позбавив її надбавки до зарплати. У квітні цього року жінка звільнилася.

Віктора Сидоренка підозрюють у перевищенні службових повноважень, розкраданні та привласненні коштів.

— Відносно встановлення надбавок до зарплат директор закону не порушував. Просто такий наказ видає відділ освіти. А він зробив це сам, — пояснює начальник міського відділу освіти Степан Мовчан, 59 років.

За наслідками перевірки міськвідділ освіти виніс Сидоренку догану. Справу передали до місцевої прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Директор школи призначив собі надбавку до зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути