Ексклюзиви
середа, 27 лютого 2008 17:39

Центральна вулиця Кременчука стане пішохідною

Київська проектна організація "Діксі" розробила для Кременчука концепцію реконструкції центральної вулиці Леніна. Розробки розмістили на стендах міської дитячої бібліотеки імені Торубари. Городяни можуть ознайомитися з ними й дати свої пропозиції.

— Після громадського обговорення буде розроблено проект реконструкції, — розповідає начальник управління містобудування та архітектури міськвиконкому Віктор Труш, 42 роки. — Пішохідною плануємо зробити частину від вулиці Перемоги до Пролетарської. Вона буде вимощена гранітними плитами. Встановимо лавочки, декоративні вазони, світильники, альтанки, урни, стенди з інформацією про місто. Проведемо реконструкцію скверу Жовтневий. На роботи потрібно близько 8–10 мільйонів гривень.

Перебудова вулиці триватиме 2 роки. На це підуть гроші інвесторів та місцевого бюджету. Нині місто має 1 млн грн із виграного гранту на Всеукраїнському конкурсі програм розвитку місцевого самоврядування.

— Торговельних кіосків на пішохідній вулиці Леніна не буде, — продовжує Віктор Труш. — Підприємцям, заклади яких виходять на вулицю, запропонуємо провести реконструкцію фасадної частини будинків.

Зараз ви читаєте новину «Центральна вулиця Кременчука стане пішохідною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути