понеділок, 08 вересня 2008 18:51

Будівля суду в Гадячі палала півдоби

Автор: фото: Наталія БОНДАР
  У неділю о 9.00 пожежники заливають водою вогонь у старому приміщенні районного суду в Гадячі. Дерев’яні перегородки та перекриття будівлі горіли з другої години ночі до обіду. Сморід від пожежі в центрі міста тримався дві доби
У неділю о 9.00 пожежники заливають водою вогонь у старому приміщенні районного суду в Гадячі. Дерев’яні перегородки та перекриття будівлі горіли з другої години ночі до обіду. Сморід від пожежі в центрі міста тримався дві доби

У ніч із 6 на 7 вересня в центрі Гадяча на Соборній площі згоріла будівля, що належить районному суду. Два роки тому Гадяцький райсуд переїхав у нове приміщення поряд зі старою спорудою. Та стояла зачиненою. Із полум"я пожежники винесли меблі, комп"ютер, герб та прапор України.

До пожежної служби о 2.00 подзвонив місцевий житель Володимир Гринь. Гасити вогонь виїхали дві машини, один автомобіль підприємства "Гадяч-Елеватор".

Уранці до приміщення суду посходилися жителі найближчих будинків.

— Прокинулася від гудіння авто, — переказує 30-річна жінка з натовпу. — Певно, воду качали. Потім шифер почав гучно стріляти. І диму багато найшло. До ранку заснути не могла. А як почало світати — вибігла подивитися.

Будівля колишнього суду — довоєнна. Зовні обкладена цеглою, всередині — дерев"яні стіни та перегородки. Вогонь повністю знищив дах та перекриття.

У понеділок уранці працівники суду перекидали з вікна згорілого приміщення до причепу машини тюки намочених водою судових справ. Відновленню споруда не підлягає.

— Горіло 12 годин, — каже старший інспектор місцевої пожежної частини Іван Головко, 40 років. — Полум"я збивали постійно, але диму було багато.

Причину займання пожежники не встановили. Припускають, замкнула електропроводка. Ширяться чутки, що старий суд підпалили. Після цього почали перевіряти, чи справна електрика в інших установах Гадяча.

Будівля старого суду в райцентрі згоріла у переддень свтякування Дня Гадяча. Двоповерховий магазин побутової техніки "Ельдорадо", житлові будинки та дитсадок, які знаходяться неподалік, вогонь не зачепив.

Зараз ви читаєте новину «Будівля суду в Гадячі палала півдоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути