середа, 16 січня 2008 18:40

Браконьєри заважають створенню нацпарку

Перед Новим роком Семенівська райдержадміністрація разом із науковцями з Полтави розробила план розташування об"єктів майбутнього національного парку. Його мають намір створити на базі місцевого Сулинського заказника.

Заказник має площу 4 тис. 78 га. Із них 186 га займає ліс, 3,5 тис. га — водосховище. Там водяться рідкісні види тварин, птахів і рослин.

— 23 види наших птахів занесені до Червоної книги України. Це — кулик-сорока, чаплі жовта й мала біла, деркач. З європейського червоного списку — вушан звичайний, вовк, а в міжнародному — орхідеї, — розповідає голова райдержадміністрації Григорій Пипич, 50 років.

На території парку планують облаштувати будиночки для рибалок, бази для туристів, кафе. Створять майже 60 робочих місць.

— Нам заважають лише сільради, землі яких прилягатимуть до парку. Вони не хочуть погоджувати межі паркової зони, — скаржиться Пипич. — Бо тоді прикриємо їхній рибний бізнес. Там браконьєри добре наживаються. І з єгерями щедро діляться. А в парку їм доведеться рибалити вудкою і за гроші.

Зараз ви читаєте новину «Браконьєри заважають створенню нацпарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути