Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 18:24

Бомжі отруїли 16-річну курку Ганнусю

28 вересня невідомі отруїли 16-річну карликову чорну курку Ганнусю. Вона жила в 57-річної Раїси Ільєнко в місті Пирятин. Учені кажуть, що така птиця доживає до 13 років. Найстаршій курці, занесеній до Книги рекордів Гіннеса — 14. Курку жінці на початку спільного сімейного життя 1992-го подарував чоловік Олександр Лукич.

— Усе було добре до того часу, доки по телевізору не показали й у газетах не написали про нашу Ганнусю як довгожительку, — розповідає Раїса Іллівна. — Почали приходити люди, щоб подивитися.

До подвір"я вдиралися бомжі, які за будь-яку ціну хотіли побачити птицю. За якийсь час господиня перестала показувати курку та пускати людей до двору.

— Дерлися напролом, — хитає головою Ільєнко. — Звідкись ще дізналися про нашого песика Дружка. Ми ним також натішитися не могли. За 16 років, доки жив у нас, він навчився підспівувати чоловікові, коли той заводив колядку "Ой райдуся, земле".

За день до смерті Ганнусі господарі на кілька годин від"їжджали з дому у справах. Повернувшись, жінка одразу побачила, що птахові зле. Курка ходила, як п"яна, точилася. Раїса Іллівна знайшла на подвір"ї отруєне зерно. Наступного дня Ганнусі не стало. Подружжя поховало її у дворі під кущем калини. Закутали шовковою тканиною, поклали до скляної колби. За два дні в муках помер Дружок. Його поховали під кленом, що росте на подвір"ї. Під ним похована мати пса Муха.

Хазяйка плаче за собакою і куркою. Олександр Лукич розповідає: після їхньої загибелі довелося посеред ночі викликати дружині "швидку". У лікарні діагностували передінфарктний стан.

Зараз ви читаєте новину «Бомжі отруїли 16-річну курку Ганнусю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути