четвер, 13 березня 2008 19:39

Завдяки лікарці Лілії Краєвській відремонтували терапію

— Вони були дружною сім"єю. Ліля спати не ляже, доки доньки чи чоловіка вдома немає, — каже 60-річна Любов Половинко про сусідку Лілію Краєвську із селища Машівка. 4 березня справили дев"ятини з дня її смерті. Лілія Іванівна померла у 38 років від лейкозу.

Жінка 11 років працювала лікарем-невропатологом у Машівській районній лікарні. Останні два роки була завідуючою терапевтичним відділенням.

— До неї відділення було вбогим і обідраним. А тепер тут гарно й затишно. Вона пооббивала пороги всіх місцевих організацій, щоб зібрати кошти на ремонт. Сама підбирала потрібні меблі та портьєри в кожен кабінет і палату, — пригадує головна медсестра лікарні Марія Григоренко. — Вона очолювала й наш профком, організовувала всі свята й вечірки колективу.

Донька покійної Юлія, 11 років, навчається в п"ятому класі місцевої школи. 39-річний чоловік Герман має прізвище дружини, він — головний лікар райлікарні.

— Лілічка з лікарської династії, скільком людям життя врятувала, а сама згоріла за півроку, — сумує Половинко. — На похороні були сотні її пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки лікарці Лілії Краєвській відремонтували терапію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути