вівторок, 10 червня 2008 18:46

Біля житлового будинку викопали міну

У Гадячі 3 червня 40-річний мешканець двоповерхівки на вул. Лохвицькій, 26 вирив неподалік дві мінометні міни часів Великої Вітчизняної війни. Боєприпаси сапери знешкодили за дві доби.

Чоловік копав яму на погріб за 4 м від будинку, біля сараїв. Прокопав у землі заглибину 2х2 м, глибиною 1,5 м. Побачив іржавий снаряд. Викликав рятувальників. Коли за дві доби ті приїхали, не схотів нічого пояснювати і втік.

Сапери спочатку витягли з ями хвостовий патрон від мінометної міни радянського зразка та мінометну міну калібру 82 мм. Металошукачем знайшли підривник.

— Якщо б міни рвонули, коли чоловік був у ямі, він загинув би, — пояснює заступник начальника групи піротехнічних робіт Головного управління МНС в області 27-річний Роман Абрамов. — Випадкові жертви теж могли б бути. Розльот від таких знахідок близько 500 метрів, шибки в будинку обов"язково повилітали б.

Абрамов каже, щодня група працює на виїзді. Нещодавно проводили розмінування у Кременчуці, Пирятині. Це великі відстані. Щоб переміститися, потрібен час. Робота виконана навіть за три дні вважається вчасною. До приїзду саперів місцеві рятувальники зобов"язані організувати охорону місця знахідки.

Знайдені в Гадячі боєприпаси підірвали біля села Вельбівка Гадяцького району, де є спеціальний майданчик.

Зараз ви читаєте новину «Біля житлового будинку викопали міну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути