вівторок, 19 серпня 2008 17:52

Безплатний басейн відкрили для курортників

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  10-річна Ірина Рибалко із села Тавільжанка Дворічанського району на Харківщині виходить із басейну біля санаторію ”Хорол” у Миргороді після годинного купання
10-річна Ірина Рибалко із села Тавільжанка Дворічанського району на Харківщині виходить із басейну біля санаторію ”Хорол” у Миргороді після годинного купання

У Миргороді на території курорту поряд із корпусом санаторію "Хорол" відкрили басейн. Його обриси нагадують Чорне море. Послуги для відпочиваючих безплатні. У ньому також планують оздоровлювати вагітних жінок.

— На відпочинок приїхали 7 серпня, якраз на відкриття басейну. Моя донька тут кожен день. Із води й вилазити не хоче, — розповідає 37-річна Тетяна Рибалко із села Тавільжанка Дворічанського району на Харківщині. — В Іри проблеми з дихальними шляхами. Спочатку боялася пускати її в басейн. Але, слава Богу, купається по дві години —і нормально.

Вода в басейні чиста. Його площа понад 30 кв. м, глибина — 2,4 м. У ньому є таймер, запрограмований через певний час включати електронасос. Вода кожні три години проходить очищення через систему спеціальних фільтрів.

— Завдяки спеціальним добавкам вода справляє враження морської. За день басейн відвідують майже 30 дітей та до десяти дорослих, — каже черговий санаторію "Хорол" Іван Ночний, 19 років. Чоловік має медичну освіту. Він реєструє відвідувачів, наглядає за дітьми. Вміє надавати невідкладну допомогу.

Навколо басейну — два десятки лежаків, сонцезахисні тенти, столи для гри в шахи та шашки.

— Купаюся по кілька годин. Спочатку, коли залазиш у воду, то холодно. Але хвилин через п"ять привикаєш і вилазити не хочеться,— розказує 9-річний Віктор Костіцький із селища Ставище на Київщині. Його мати Алла Костіцька, 27 років, відпочиває під тентом на лежаку.

— Вітя з води не вилазить, — продовжує жінка. — Якщо випадає вільна хвилинка, ходимо відпочивати на пляж до річки Хорол.

Басейн відкритий з 9.00 до 19.00. Із 25 серпня виділять час для оздоровлення вагітних жінок. Із ними працюватиме спеціальний інструктор. Нині у санаторії вже працює відділення для вагітних на 60 ліжок.

Зараз ви читаєте новину «Безплатний басейн відкрили для курортників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути