понеділок, 13 лютого 2012 06:00

Базарникам вимикають світло

На полтавському Центральному ринку адміністрація приватного підприємства "Полімпекс" вимикає електрику підприємцям, які не платять за договором оренди або підписали його з комунальним підприємством "Полтава-сервіс". Без світла лишилося понад 100 людей.

Продавщиця чоловічого одягу 45-річна Ірина тиждень не виходить на роботу. На початку січня "Полімпекс" їй вимкнув електроенергію:

— Заключила договір оренди з комунальним підприємством "Полтава-сервіс", але за світло платила "Полімпексу", бо щиток належить їм. Не розумію, чого мене відключили, — говорить. Показує копії квитанцій про сплату.

Центральний ринок 17 років належав приватному підприємству "Полімпекс". На початку вересня торік міська влада зробила його комунальним. Договір оренди достроково розірвали. Керівництво передали комунальному підприємству "Полтава-сервіс". За це "Полімпекс" подав до суду, виграв його, але комунальники рішення не визнали й подали зустрічний позов. Зараз справа перебуває у Верховному суді України. Щоб нормально працювати, підприємці змушені платити обом організаціям.

Електроенергію відключають через борги за оренду, говорить директор "Полімпексу" 62-річний Анатолій Ковальов:

— Частина підприємців заборгували нам за три місяці. А частина перейшли до "Полтава-сервісу" і перестали платити. У договорі прописано, якщо підприємець матиме борги, ми відключимо одну з послуг. Обрали електроенергію, бо це єдине, що не зачепить підприємців, які платять. У майбутньому гроші забиратимемо через суд.

"Полтава-сервіс" до кінця лютого планує оформити договір із "Полтаваобленерго" й матиме власний розподільчий щиток. Понад 200 підприємців написали заяви, щоб платити за електрику цій організації.

Зараз ви читаєте новину «Базарникам вимикають світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути