пʼятниця, 29 лютого 2008 17:43

Яна Усова стала чемпіонкою України з плавання

Четверо полтавців стали переможцями та призерами зимових чемпіонатів України із плавання. Змагання проходили у Дніпропетровську 20–24 лютого.

Вихованка спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи N3 Полтави (басейн "Дельфін") 16-річна Яна Усова завоювала дві золоті й  срібну медалі. Вона перемогла на дистанціях 50 і 100 м брасом. Водночас плавчиха на дистанції 100 м брасом виконала норматив і потрапила до збірної України, яка виступатиме в юніорському чемпіонаті Європи. Він відбудеться у сербському місті Белград 30 червня. Яна також стала срібним призером на дистанції 200 м брасом.

Двократним призером молодіжного чемпіонату став ще один вихованець ДЮСШ N3 Ярослав Денисенко, 16 років. На дистанції 400 м вільним стилем він завоював срібну медаль і вперше виконав норматив майстра спорту України. Також Денисенко посів третє місце на дистанції 1500 м вільним стилем.

15-річна Катерина Теркун із Полтави завоювала бронзову медаль на дистанції 200 м у комплексному плаванні.

Загалом молодіжний склад полтавських плавців посів друге місце у своїй підгрупі.

Призером серед дорослих стала вихованка ДЮСШ "Юність-1" із Полтави Олена Барбасова. Вона завоювала срібло на дистанції 400 м вільним стилем та бронзу на дистанціях 200 і 800 м. Барбасова навчається у  заслуженого тренера України Олега Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «Яна Усова стала чемпіонкою України з плавання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути