Ексклюзиви
четвер, 14 жовтня 2010 16:07

Якісній Україні — якісні депутати

Автор: фото надане Єдиним Центром
  Праймериз у місті Тернопіль проводить активіст Єдиного Центру Ганна Дороніна (праворуч)
Праймериз у місті Тернопіль проводить активіст Єдиного Центру Ганна Дороніна (праворуч)

— Місцеві вибори 31 жовтня — крок до якісної зміни політичного ландшафту країни, — стверджує Ігор Попов, політолог та один із лідерів партії Єдиний Центр. Із його слів, уперше місцева кампанія проходить без прив'язки до парламентської, тому тільки добре побудовані партії з розгалуженою мережею осередків зможуть гідно виступити на цих виборах і провести своїх кандидатів до місцевих рад.

Проте далеко не всі партії, зокрема й парламентські, готові до такого. На цьому тлі з-поміж учасників виборчих перегонів яскраво вирізняється Єдиний Центр. Ця молода політична сила змогла побудувати в Україні другу за потужністю партійну структуру. У понад 20 тис. партійних осередків зареєстровано більш як 100 тис. членів. Але головне — партії довіряють. За два останні роки Єдиний Центр здобув найбільше перемог на позачергових виборах до органів місцевого самоврядування.

Тому не дивно, що сьогодні представники партії змагаються за посаду міського голови у майже 100 містах країни. Крім того, Єдиний Центр висунув понад 1,2 тис. кандидатів до обласних та 12,5 тис. до районних і міських рад в усіх областях України.

Сьогодні серед них — лідери громадської думки: науковці, чинні депутати місцевих рад, підприємці. У рекламі потреби немає — їхні імена говорять самі за себе: один із найкваліфікованіших українських хірургів Ростислав Валіхновський, ректор Ужгородського національного університету Микола Вегеш, викривач "суддів-колядників" генерал-майор Служби безпеки Анатолій Матіос, заступник міського голови Броварів на Київщині Василь Андрєєв, голова правління підприємства "Черкасигаз" Анатолій Заруба та багато інших. Кожен має власну історію успіху, досвід реалізації конкретних справ і здатність відповідати за свої рішення. Але разом ці люди є частиною монолітної команди Єдиного Центру, і їхнє життя є взірцем професійних і людських якостей.

Такий підхід, за словами одного з лідерів Єдиного Центру — Ігоря Кріля, дозволяє партії діяти за принципами "тотального футболу" — боротися на кожному клаптику політичного поля, працюючи на конкретний результат. Тому немає сумніву, що партія зуміє продовжити свою переможну ходу. А оскільки Єдиний Центр ніколи не ділив вибори на важливі й не дуже, є надія, що цього разу до обласних, міських, районних та селищних рад по всій країні нарешті прийдуть якісні депутати. І тоді мрія про "Якісну Україну" (так називається виборча програма партії) почне ставати реальністю — від найменшого села до мегаполісу.

Зараз ви читаєте новину «Якісній Україні — якісні депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути