Ексклюзиви
четвер, 01 жовтня 2009 17:41

34 учні підхопили дизентерію

23 вересня трьом студенткам Кременчуцького педагогічного училища поставили діагноз — харчове отруєння. Одна перебуває в інфекційному відділенні міської лікарні N4, дві — лікуються амбулаторно. 25 і 27 вересня від харчового отруєння постраждали ще двоє студентів місцевого державного університету.

— Справа точно не у нашій їдальні, я це гарантую, — коментує директор педучилища Іван Гальченко. — Одна з трьох студенток — рідна сестра учениці гімназії N6, де отруїлися діти. Контакт удома, безперечно, до цього призвів. Друга студентка в гуртожитку їла з дівчатами солону рибу і ковбасу, хоча інші нормально почуваються. Ще одна — учасниця духового оркестру — поверталася із Новомосковська, десь щось з"їла. Одна з дівчат вже приступила до навчання.

У кременчуцькій санстанції кажуть, що перевірили харчоблок закладу. Порушень не знайшли.

— Ми про отруєння наших студентів нічого не чули, — говорить проректор університету Валентина Сергієнко. — Не відомо, хто ці студенти, де вони харчувалися.

Дітей, які потрапили в інфекційне відділення дитячої лікарні після харчування у гімназії N6, виписують. Причиною захворювання називають антисанітарію в харчоблоці, який уже ремонтують. Із 16 по 20 вересня госпіталізували 34 дитини. Їм діагностували дизентерію. Ще 33 лікувалися вдома.

Зараз ви читаєте новину «34 учні підхопили дизентерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути