Ексклюзиви
вівторок, 02 листопада 2010 05:15

Борис Колесніков розбив авто ДАІ

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Розбитий ”Фольцваґен Пассат”
Розбитий ”Фольцваґен Пассат”

З Львівського автобусного заводу у четвер забрали першу партію пасажирських автобусів для міст — учасників Євро-2012 — Києва, Харкова, Донецька та Львова. Їх замовив уряд півроку тому.

Оглянути товар приїхав віце-прем'єр-міністр 48-річний Борис Колесніков. Автобуси розставили на головній площі заводу. З одного боку — 16 фіолетових для Донецька. Далі — 14 бірюзових для Львова. 16 зелених харківських і 10 білих київських — навпроти.

— Це знаменний день для Львова, — каже власник ЛАЗу російський бізнесмен 42-річний Ігор Чуркін. — Уперше держава зробила таке велике замовлення транспорту. Дякую, що підтримали нас у найважчий момент.

Цього року на заводі погасили заборгованість з зарплати для 1,5 тис. робітників, яка тривала з 2008-го. Торік через відсутність замовлень завод простоював, робітники страйкували. ЛАЗу — 65 років. Це найбільше підприємство країни, яке виробляє тролейбуси та автобуси. До чемпіонату тут виготовлять 1750 пасажирських автобусів "Сіті-ЛАЗ" на 3 млрд грн. Такий розрахований на 89–120 осіб. А з'єднана з двох автобусів 20-метрова "гармошка" — на 210. Ціна звичайного автобуса — 2 млн грн, "гармошки" — 2,2 млн.

Борис Колесніков з ключами з фіолетовою стрічкою прямує до донецького пасажирського автобуса, щоб випробувати його. За ним — дирекція заводу, кілька робітників. Віце-прем'єр-міністр сідає за кермо.

— Дотримані усі євро-стандарти — відстань між сидіннями, поручнями, низька посадка, відкідний трап для інвалідних візків, — показує гостям робітник. — Є кондиціонер, електронні маршрутовказівники. Обладнаний антивандальними сидіннями — їх неможливо порізати, на них важко щось написати. Під'їжджаючи до зупинки, водій може опустити чи підняти східці до рівня бордюру.

Автобус тихо заводиться, проїжджає 50 м. Колесніков намагається повернути праворуч і зупинитися біля ряду автомобілів. Раптом наїжджає на авто державної патрульної служби "Фольксваґен Пассат" зі свого кортежу. Просуває його на кілька метрів. Легковик упирається у стовп. У нього гнеться крило, б'ється фара та спускає колесо.

— Та хто так паркує, — кричить Колесніков. Виходить з автобуса стривожений. — Це на щастя, — жартує, коли бачить, що серйозного ушкодження нема.

— У Львові на щастя машини б'ють? — усміхається 63-річний Олександр Лук'янченко, мер Донецька.

Кажуть, машині було приблизно п'ять-шість років. Така коштує майже $16 тис. Новий "Фольксваґен Пассат" оцінюють удвічі дорожче.

Зараз ви читаєте новину «Борис Колесніков розбив авто ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути