вівторок, 19 жовтня 2010 01:03

Ганна Герман перенесла інфаркт

У заступниці глави Адміністрації президента 51-річної Ганни Герман стався серцевий напад. У ніч на четвер її з діагнозом інфаркт відвезли до лікарні Держуправління справами "Феофанія". Там провели стентування — кардіохірургічну операцію без розтину грудної клітки.

За ці дні Герман кілька разів телефонував Віктор Янукович, цікавився самопочуттям.

Однакових термінів лікування пацієнтів з інфарктом немає. Людина може пробути на стаціонарі й тиждень, і місяць, кажуть лікарі.

— Після стентування треба рік приймати спеціальні препарати для профілактики тромбів, — пояснює завідувач відділення Харківської міської поліклініки №5, лікар-кардіолог Олександр Рильцов, 35 років.

Нардеп із фракції НУ-НС 55-річний Олександр Бондар пережив інфаркт 1998-го.

— Тоді в нас стенти не ставили, — розказує. — Мені не ліквідували причину інфаркту. Це зробили тільки через 10 років. Провели складну операцію шунтування. Це розтинання грудини, повна зупинка серця і відключення організму. Я проходив реабілітацію в реанімації два тижні. Був тоді взагалі нерухомий. Після тієї операції мене серце майже не турбувало. Заборонили палити. Із того часу це і не роблю. А спиртні напої не вживав і до того. Думаю, в обмежених кількостях це можна робити. В основному для серця коньяк рекомендують. Усі, хто переніс інфаркт, змушені все життя пити таблетки. Я досі їх вживаю. При стентуванні одразу ліквідують причини інфаркту. Роблять місцевий наркоз. На Заході через пару днів людину виписують. Вона здорова.

2007-го у травні та липні два інфаркти переніс міністр економіки Василь Цушко.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Герман перенесла інфаркт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути