четвер, 02 вересня 2010 16:43

Янукович заробить на Китаї $4 мільярди для України

Янукович заробить на Китаї $4 мільярди для України

У рамках державного візиту президента України Віктора Януковича до Китайської народної республіки підписано 13 двосторонніх українсько-китайських документів про співробітництво в різних сферах.

Церемонія підписання документів відбулася в Пекіні в четвер по закінченні зустрічі президента України та голови КНР Ху Дзіньтао в Будинку народних зборів.

Зокрема, підписано спільну заяву КНР та України про всебічне підвищення рівня українсько-китайських взаємин.

Крім того, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко та віце-прем"єр-міністр України Андрій Клюєв підписали зі своїми китайськими колегами документи про основні напрями українсько-китайського співробітництва на 2010-2012 роки.

Міністр економіки України та голова митної служби України підписали зі своїми китайськими колегами угоди між урядами про надання Китаєм Україні безоплатного гранту на впровадження на українській митниці системи перевірки справжності декларованих цінностей.

Також підписані угоди між представниками торгово-промислових палат України і Китаю, а також угоди в космічній сфері - програма в галузі співробітництва на 2011-2015 роки.

Крім того, підписано угоду про будівництво залізниці від міжнародного аеропорту Бориспіль до Києва, а також газотурбінної гідроелектростанції в місті Щолкіно в Криму.

Як повідомив в інтерв"ю журналістам Янукович після закінчення церемонії підписання, всього в рамках підписаних угод Україна може залучити інвестиції на суму не менше $4 млрд.

Крім того, глава української держави повідомив про те, що найближчим часом між Китаєм і Україною буде підготовлено нову стратегічну угоду.

"Ті угоди, які сьогодні підписали, за нашими підрахунками становлять не менше $ 4 млрд. Це дуже важливо для нашої країни й перспектива розвитку стратегічних відносин між Україною і Китаєм - це тільки питання невеликого проміжку часу. Ми домовилися з головою Ху Дзіньтао про те, що ми виберемо зручний час і наші співробітники вже найближчим часом будуть готувати нову стратегічну угоду, яка відкриє, фактично, новий період часу у відносинах між Україною та Китаєм ", - підкреслив Янукович.

У рамках державного візиту президента України до Китаю, на четвер заплановано державний обід від імені голови КНР Ху Дзіньтао на честь глави української держави.

3 вересня Янукович продовжить своє перебування в Пекіні в рамках державного візиту, після чого відправиться до Гонконгу.

Нагадаємо, Янукович вилетів до Китаю з державним візитом у середу, 1-го вересня, пізно ввечері.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович заробить на Китаї $4 мільярди для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути