вівторок, 31 серпня 2010 12:14

Візит Януковича до Німеччини назвали турпоїздкою

Візит Януковича до Німеччини назвали турпоїздкою

Візит президента України Віктора Януковича до Німеччини є нічим іншим як туристичною поїздкою.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Непідписано жодних серйозних документів, а ми ж знаємо, що Янукович, коли хоче, тоді вміє. Це свідчить про вторинність для глави держави відносин з Німеччиною. Наприклад, він летів у Харків по одній справі, а підписав там зовсім інші домовленості. Тому після шалених харківських домовленостей всі слова про дружбу між німецькими та українськими народами, про демократію є вторинним. Таким чином, дивлячись на динаміку українсько-російських відносин, інші виглядають нецікавими для Києва", - зазначив Небоженко.

В той же час, експерт не виключає, що відсутність домовленостей є результатом низької якості роботи МЗС: "Це пов"язано з різким падінням якості роботи нашого МЗС, якому нічого не заважало зробити серйозну роботу. Але такі візити не можна робити прохідними".

Політолог також не чекає найближчим часом серйозних проривів у відносинах України та ЄС.

"Це малоймовірно. Мабуть, українська дипломатія не має сил після Харкова", - зазначив він.

"Ми не бачимо фактів, підписаних договорів, пропозицій щодо економічного співробітництва. Фактично цей візит на межі туристичної поїздки... Це було знайомство двох російськомовних людей і, як виявилося, Янукович набагато краще володіє російською(Президент України Віктор Янукович та канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі розмовляли російською мовою - Ред.)", - додав Віктор Небоженко.

Нагадаємо, що 30 серпня президент України Віктор Янукович здійснив візит до Німеччини. Під час візиту глава держави, зокрема запропонував взяти участь у модернізації вітчизняної газотранспортної системи.

Зараз ви читаєте новину «Візит Януковича до Німеччини назвали турпоїздкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути