четвер, 19 серпня 2010 00:25

Екс-міністра Тимошенко обшукають

 Печерський райсуд Києва дозволив обшукати житло екс-міністра економіки 45-річного Богдана Данилишина. Він очолював міністерство в уряді Юлії Тимошенко з 18 грудня 2007 року до 11 лютого 2010-го. Минулого тижня Генпрокуратура порушила проти нього справу через зловживання владою і розтрату державних коштів.

Суд вважає, що вдома в Данилишина можуть бути речі й цінності, здобуті злочинним шляхом. А також предмети і документи, які потрібні для справи. Ходять чутки, що Данилишин виїхав до Німеччини за день до порушення кримінальної справи.

— Ці кроки пов"язані з місцевими виборами, щоб зменшити вплив тих, хто тепер в опозиції, — каже екс-міністр регіонального розвитку Василь Куйбіда, 52 роки. Проти нього теж порушили справу. Звинувачують у призначенні без конкурсу начальника Державного архітектурно-будівельного контролю на Рівненщині. — Коли я повернувся зі Львова після консультацій щодо можливого балотування на посаду міського голови, мене теж до себе запросила Служба безпеки. Висунули звинувачення. Як же тоді не пов"язувати ці дві речі?

Cправа Данилишина може бути закрита, а може й ні. Адже після прийняття нового закону "Про судоустрій" судді стали залежними від влади.

— Малоймовірно, що Данилишина посадять, — вважає політолог Михайло Басараб, 33 роки. — Не пригадаю гучних процесів, коли судили б міністрів. Якщо такий прецедент станеться, то буде зрозуміло — влада пішла значно далі попередників. Теоретично можуть добратися до Тимошенко. Але чи потрібно таке владі? Усе-таки це друга за рейтингом людина в державі. У певній частині суспільства зараз такий настрій, що туди треба тільки кинути сірник, як загориться велике полум"я — люди вийдуть на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністра Тимошенко обшукають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути