Ексклюзиви
пʼятниця, 13 серпня 2010 10:19

Цушко порівняв наших "реформаторів" з Маргарет Тетчер

Цушко порівняв наших "реформаторів" з Маргарет Тетчер

Міністр економіки Василь Цушко назвав головним реформатором країни Президента Віктора Януковича. Про це Цушко заявив в інтерв'ю агентству "ЛігаБізнесІнформ".

Оцінюючи співпрацю Міністерства економіки з віце-прем'єром Сергієм Тігіпком і його роль у проведенні реформ, він заявив: "Є головний реформатор в цій країні - це Янукович. Є другий реформатор - це Азаров".

Всі інших він вважає виконавцями.

"Один з таких виконавців - це Тігіпко. Ось і все. Він чітко виконує свою роботу. Просто, може, він більше дає інтерв'ю, більш активно контактує з громадськістю", - відзначив Цушко.

Міністр економіки також прокоментував ряд невтішних прогнозів економічних експертів і слова прем'єра Азаров про можливість нового витка кризи.

"Я сподіваюся, що другої хвилі не буде, і ми вкладемося в 2010 році в задекларовані параметри, на базі яких ухвалений бюджет країни: до 13% інфляції і 3,6% зростання ВВП".

Міністр також торкнувся теми підвищення тарифів на послуги ЖКГ, зазначивши, що система соціальних пільг в Україні застаріла.

"Ми 19 років живемо в країні кривих дзеркал. У нас незрозуміло яка економіка. В умовах ринку у всіх країнах платять за все рівно стільки, скільки це все коштує. Тільки так досягли успіху ті країни, де люди живуть добре. Там і платять ті, хто можуть, а ті, хто не можуть, - отримують допомогу від держави. Гроші йдуть не на всіх усереднено через пільги та низькі тарифи, а на тих, хто не може собі дозволити платити. Це чесний соціальний захист, - переконаний Цушко.

Міністр вважає, що нинішня система пільг є породженням ідіотського популізму.

"У нас, на жаль, через ідіотський популізм все перевернуто, і виходить країна тотальних пільговиків при відсутності справедливості. Не може економіка існувати в викривлених реаліях", - зазначив міністр.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що міністр економіки радить готуватися до жорстких реформ.

Зараз ви читаєте новину «Цушко порівняв наших "реформаторів" з Маргарет Тетчер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути