неділя, 21 березня 2010 16:45

Біатлон. Віта Семеренко стала другою у мас-старті

Біатлон. Віта Семеренко стала другою у мас-старті

Жіноча програма етапу в норвезькому Холменколлені закінчилася мас-стартом. І закінчилася вона довгоочікуваним подіумом для української збірної. Сестри Семеренко синхронно провели ідеальну стрільбу на всі чотирьох вогневих рубежах і в підсумку Віта зуміла піднятися на другу сходинку п"єдесталу пошани.

Протягом усієї дистанції прізвища наших дівчат були присутні на верхніх рядках проміжного протоколу, і приємно, що близькість успіху не завадила зосереджено відпрацювати на останньому вогневому рубежі, перевершивши таких асів сучасного біатлону, як Нойнер і Хенкель. Для Віти це третій подіум в кар"єрі, і перший - у перегонах з масовим стартом.

Валя також фінішувала в шістці найсильніших, потрапивши в квіткову церемонію. Традиційно непогано провела стрільбу Оксана Хвостенко, але швидкість дозволила їй фінішувати лише 20-ю. Для Олени Підгрушної гонка склалася невдало: п"ять незакритих мішеней і 29-е місце.

Ну а чемпіонкою тижня стала Сімона Хаусвальд. Всі три перемоги на етапі дісталися 30-річній спортсменці, яка оголосила про закінчення кар"єри після закінчення сезону. Третє місце на подіумі зайняла Магдалена Нойнер, яка не побажала дуже близько підпускати подругу по команді в боротьбі за Великий кришталевий глобус.

Тепер Ханти-Мансійськ стане ареною, де вирішиться доля головного титулу сезону. 42 очки відставання Хаусвальд від Нойнер - це звичайно багато, але з урахуванням тієї унікальної форми, в якій перебуває зараз Сімона, немає нічого неможливого. Хоча для вирішення завдання з ліквідації відставання у Хаусвальд всього дві гонки ... До речі, Сімона вирвалася в лідери і в заліку мас-стартів, і тут вона буде вести напружену боротьбу як раз перш за все з подругами по команді - Нойнер і Хенкель.

Позиції наших дівчат у загальному заліку Кубка світу також істотно покращилися: завдяки подіуму Віта прорвалася до двадцятки найсильніших, а Валя піднялася ще на одну позицію, ставши 13-ю.

Холменколлен 2010. Мас-старт

1. Сімона Хаусвальд (1 +1 +0 +0) 37:00,7

2. Віта Семеренко (0 +0 +0 +0) +14,7

3. Магдалена Нойнер (0 +1 +1 +1) 22,2

...

5. Валя Семеренко (0 +0 +0 +0) 31,7

20. Оксана Хвостенко (0 +1 +0 +0) +1:46,7

29. Олена Підгрушна (0 +1 +3 +1) +4:25,9

За матеріалами Biathlon.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Віта Семеренко стала другою у мас-старті ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути