Ексклюзиви
четвер, 11 березня 2010 19:40

Матір Нестора Шуфрича померла після грипу

10 березня в Ужгороді поховали матір нардепа-"регіонала" Нестора Шуфрича, 43 роки. Марія Петрівна померла 8 березня на 77-му році життя від ускладнення після грипу.

Похорон починається о 12.30 на кладовищі Кальварія в центрі міста. Тут ховають відомих осіб: літераторів, художників, політиків. На пагорбі зібралися більш як 300 людей. Рух перекрили авто ДАІ.

Приїхали нардепи-"регіонали" Олена Бондаренко, Андрій Клюєв, Борис Колесніков. Нестор Шуфрич у блакитній сорочці та чорній куртці стоїть поруч із батьком Іваном Юлійовичем, синами Нестором і Олександром. Позаду в інвалідному візку сидить чоловік. Кажуть, це зведений брат Нестора по матері Олександр. Поруч обидві екс-дружини Шуфрича — Ірина Ярошовець і Наталя Ворона.

До Нестора підходять місцеві чиновники, потискають руку. Останнім приходить міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк. Запізнюється на 45 хв. Ручкається.

— Як мер посмів сюди прийти? — шепоче товаришеві літній чоловік у темному капелюсі й картатому пальті. — Стільки років протистояв Нестору, а тепер заявився.

Шуфрич обертається до чоловіка на візку. Просить принести води, бо тому зле. Із натовпу подають пляшку "Моршинської".

— Марія Петрівна хворіла чотири місяці, — пошепки розповідає Олена, колишня колега Івана Шуфрича. Жінка в сірому пальті стоїть у кінці процесії. — У неї був грип, який не проходив. Нестор забрав матір до Києва, у лікарню "Феофанія". Але лікарі не змогли її врятувати.

Священики греко-католицької церкви відправляють молебень. Удівець стоїть нерухомо. Не плаче. Він працює в генконсульстві Словаччини в Ужгороді.

— Із Марією прожили разом 43 роки. Він у неї другий чоловік, — додає Олена. — Мали єдиного сина — Нестора. Від першого в небіжчиці теж є син.

— Інтересно, скільки ця труна коштує? — шепчуться дві літні жінки.

— Навєрноє, ціле наше состояніє, — відповідає та.

В інвалідному візку сидить чоловік

— А поминки роблять у крутому ресторані. Кажуть, туди по прігласітєльним будуть пускати. Простих людей не приглашали.

Похорон триває 2 год. Труну ритуальним автомобілем везуть за 100 м униз. Ховають біля дороги. Поряд — кілька старих поховань ХІХ ст.

Марія Шуфрич 18 років працювала в обласному відділенні лотереї "Спортлото". Звідти вийшла на пенсію. Кажуть, на Закарпатті на її ім"я були записані адмінбудинок, будиночок лісників, рекреаційний комплекс, урочище Дубки Ужгородського лісництва, мисливські будинок і вежа в Кам"янецькому лісництві. А також будинок в урочищі Великодобронська дача, загальною площею майже 970 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Матір Нестора Шуфрича померла після грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути