середа, 17 лютого 2010 19:36

Євросоюз принизив Грецію, позбавивши її права голосу

Євросоюз принизив Грецію, позбавивши її права голосу

Євросоюз покарав Грецію позбавивши її права голосу на на критичній зустрічі з приводу майбутнього ЄС, яке відбудеться наступного місяця. Daily Telegraph зазначає, що це стало "найгіршим приниженням, яке коли-небудь переносила країна-член ЄС".

Рада міністрів фінансів ЄС повідомила, що Афіни повинні підкоритися суворим вимогам, або втратити контроль над власними податками і витратами. ЄС погрожує країні-банкруту застосувати статтю 126.9 Лісабонського Договору, за якою Греція може стати "економічним сюзереном" ЄС.

The Telegraph пише, що хоча позбавлення права голосу є символічним рухом, і не зробить ніякої практичної різниці, вона "означає нищівну втрату суверенітету".

ЄС досі вирішує, яким чином допомогти погасити зовнішній борг Греції на суму в 30 мільярдів євро. Дехто навіть каже, що порятунок Греції стане фатальним для ЄС.

Греція опинилася в тяжкому становищі внаслідок глобальної економічної кризи. Однак, рейтинг та довіра населення до прем"єр-міністра Георга Папандероу зберігається на високому рівні, що дає надію на "відродження Спартанського духу Греції", пише видання.

Gazeta.ua за матеріалами The Daily Telegraph

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз принизив Грецію, позбавивши її права голосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути