вівторок, 02 лютого 2010 17:28

"Аватар" боротиметься за головний "Оскар"

"Аватар" боротиметься за головний "Оскар"

Президент американської Кіноакадемії Том Ширак і актриса Енн Хетеуей оповістили короткий список номінантів на премію "Оскар" за 2009 рік.

У головній категорії "Кращий фільм року" за трофей боротимуться фільми "Аватар", "Повелитель бурі", "Освіта", "Невидима сторона", "Район N9", "Безславні виродки", "Тужся", "Серйозна людина", "Вгору" і "Мені б в небо".

У номінації "Кращий режисер" представлені Квентін Тарантіно, Джеймс Кемерон, ЛіДенієлс, Джейсон Рейтман і Кетрін Бігелоу.

Нагороду за "Головну жіночу роль" можуть отримати актриси Сандра Баллок ("Невидима сторона"), Кері Малліган ("Освіта"), Габурі Сідібе ("Тужся"), Меріл Стріп ("Джулі та Джулія"), Хелен Міррен ("Остання станція").

У аналогічній чоловічій категорії на премію Кіноакадемії претендують Джеф Бріджесс ("Божевільне серце"), Джордж Клуні ("Мені б в небо"), Колін Фірт ("Самотній чоловік"), Морган Фрімен ("Нескорений") і Джеремі Реннер ("Повелитель бурі").

За "Оскар" в номінації "Краща роль другого плану" у чоловіків боротимуться Метт Деймон, Вуді Харрельсон, Крістофер Пламер, Стенлі Тучі та Крістоф Вальц. У жінок - Пенелопа Крус, Вера Фарміга, Мегі Гілленхаал, Анна Кендрік і Мо"нік.

Кращий анімаційний фільм року буде вибраний з картин "Кораліна в країні кошмарів", "Незрівнянний містер Фокс", "Вгору", "Принцеса і жаба" і "Таємниця Келлс".

Урочиста церемонія вручення нагород відбудеться 7 березня 2010 року. Продюсерами 82-ої церемонії стануть Біл Мекенік та Адам Шенкман. Вперше за багато років господарями шоу стануть відразу два відомі актори - Стів Мартін і Алік Болдуін.

Режисером телевізійної трансляції призначений Хеміш Хемілтон.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «"Аватар" боротиметься за головний "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути