вівторок, 02 лютого 2010 13:50

Міліція розслідує теракт на залізниці в Петербурзі

Міліція розслідує теракт на залізниці в Петербурзі

На залізниці в Петербурзі у вівторок вранці стався вибух. В результаті постраждав і був госпіталізований машиніст, повідомив представник Північно-Західної транспортної прокуратури.

Вибух пролунав о 4:20 на перегоні між станціями Бронєвая і Ленінський проспект під час проходження по шляхах дрезини. Машиніст отримав травму ноги, уточнили в правоохоронних органах Петербургу.

37-річного Костянтина Махоніна, який отримав поранення, вже допитують в лікарні слідчі. Залізничник заявив, що має намір подати до суду позов, зажадавши від РЗД відшкодування збитку.

"Я себе не підривав, ноги не ламав! - сказав Махонін. - Збираюся подати до суду на РЗД, оскільки ЧП трапилося на залізниці".

Основна версія вибуху - теракт, повідомив журналістам керівник північно-західного слідчого управління на транспорті Анатолій Квашнін.

"Ми розцінюємо це як теракт, це основна версія. Краще перестаратися", - заявив Квашнін.

Порушено кримінальну справу за статтею "незаконний обіг вибухових речовин", додав Квашнін. За неофіційними даними, одночасно порушено справу за статтею "тероризм". Про це повідомило джерело в правоохоронних органах регіону.

В той же час офіційний представник СКП РФ Володимир Маркін висловив упевненість, що вибух швидше за все не є терактом. Злочинці просто переслідували мету наробити шуму і привернути увагу ЗМІ, заявив Маркін.

Наслідки вибуху незначні, відзначив він: зруйнована лише невелика частина основи рейки, саме залізничне полотно не постраждало. За словами представника прокуратури, в результаті вибуху вирвано близько 1 метра рейки. За попередніми даними, потужність вибуху склала близько 200 грам в тротиловому еквіваленті, розповів Квашнін.

Службовий собака вже виявив місце неподалік від підірваної ділянки залізниці, де, ймовірно, ховався підривник, повідомили в північно-західному УВС на транспорті.

Створений оперативний штаб, до якого увійшли представники прокуратури, СКП, міліції та МНС.

"На місці працюють вибухотехніки, також виїхали представники транспортної прокуратури Слідчого управління, а також ФСБ. Рух по даному шляху поки закритий", - додав представник транспортної прокуратури.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Міліція розслідує теракт на залізниці в Петербурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути