Ексклюзиви
вівторок, 08 грудня 2009 14:06

У зама Медведька є житло не тільки в Баден-Бадені, а й у Ніцці (ФОТО)

 
Група депутатів від БЮТ на чолі з Андрієм Портновим просить генпрокурора Олександра Медведька звільнити свого заступника Олександра Шинальського.

Про це йдеться у їхньому листі на ім"я Медведькаю.

"Просимо звільнити Шинальського... за порушення вимог щодо несумісності його посад із заняттям іншою діяльністю та вчинення дій, які порочать його як працівника прокуратури", - сказано у ньому.

Депутати також просять генпрокурора перевірити факти незаконного придбання нерухомості у Ніцці, оформленої на дружину Шинальського.

Вони стверджують, що в своєму інтерв"ю "Українській правді" Шинальський приховав факт наявності у його співвласності нерухомості у Ніцці на суму близько мільйона євро.

Депутати надали копію договору купівлі-продажу квартири на бульварі Гамбетта і приміщення у житловому комплексі "Променад Гамбетта" на спілку з управління та торгівлі будівлями "Гамбетта".

"Відповідно до офіційної інформації, отриманої з Франції, керівником та засновником фірми "Гамбетта" є дружина заступника генпрокурора Олександра Шинальського Галина Шинальська", - йдеться у заяві.

Крім того, за словами депутатів, описана в інтерв"ю Шинальським процедура оплати нерухомості за кордоном "фактично є легалізацією та відмиванням незаконно одержаних доходів".

"На сьогоднішній день є всі підстави стверджувати, що принаймні частина цих доходів отримана у вигляді благодійної допомоги від українських підприємців на підставі десятків листів Української асоціації прокурорів...", - сказано у заяві.

Нагадаємо, що у своїй статті Українській правді БЮТівці Портнов, Олійник, Писаренко і Пилипенко написали про факти вимагання грошей і земельних ділянок Українською асоціацією прокурорів, президентом якої є заступник генпрокурора Шинальський.

Сам Шинальський спростував, що Асоціація займалася здирництвом.

В інтерв"ю інтернет-виданню він заявив, що купив квартиру у Баден-Бадені за свої кошти і продемонстрував свою декларацію.

Водночас на питання, чи є він співвласником нерухомості у Ніцці, Шинальський відповів, що нічого про це не чув.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «У зама Медведька є житло не тільки в Баден-Бадені, а й у Ніцці (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути