середа, 04 листопада 2009 18:48

СБУ взялась за поширювачів неправдивих чуток про грип

СБУ взялась за поширювачів неправдивих чуток про грип

На виконання Указу Президента України та рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 жовтня 2009 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху пандемічного грипу в Україні" співробітники Служби безпеки України встановили і розшукали автора анонімних повідомлень, що могли викликати паніку серед населення.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Зокрема, 1 листопада ц.р. на одному із сайтів Київщини з"явилися повідомлення про те, що нібито у районному центрі виявлено зараження людей чумою, а у місцеву лікарню шпиталізовано 170 осіб.

Анонімний автор також повідомляв, що розповсюджувачами вірусу у регіоні стали студенти зі Львова та Тернополя, які вже померли.

Відтак на виїздах з міста введено воєнізований карантин – жодна маршрутка, автобус не залишать Ірпінь, а електрички та поїзди начебто не зупинятимуться на станціях району.

Розповсюджена інформація не відповідала дійсності і викликала паніку серед громадян.

Співробітники СБУ з"ясували, що автором повідомлення є 30-річний громадянин України, який проживає і працює у Чернігівської області.

Матеріали щодо поширювача неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення, передано за підслідністю до органів внутрішніх справ. Його буде притягнуто до відповідальності.

Покарання передбачає стягнення штрафу до п"ятнадцяти мінімумів доходів громадян або виправні роботи до 1-го місяця з відрахуванням 20-ти відсотків заробітку.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «СБУ взялась за поширювачів неправдивих чуток про грип ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути