пʼятниця, 09 жовтня 2009 17:28

Назвали найбагатший футбольний клуб України

Назвали найбагатший футбольний клуб України

Найбагатшим клубом України став донецький "Шахтар" з річним бюджетом $85 мільйонів. Про це свідчать дані рейтингу, складеного журналом "Фокус".

Вслід йдуть київське "Динамо" ($60 млн.) і дніпропетровське "Дніпро" ($58 млн.). Четверте місце в рейтингу дісталося футбольному клубу "Металіст" з Харкова, річний бюджет якого складає $30 мільйонів. Замикає п"ятірку лідерів донецький "Металург" ($25 млн).

У рейтингу клуби розташувалися за бюджетами за сезон 2008/09. Окремо "Фокус" підрахував доходи клубів за тими пунктами, які є основними: продаж гравців і участь в єврокубках. Дана методика була спеціально розроблена для наших команд, оскільки міжнародний підхід - дохід від продажу квитків, абонементів на матчі, продаж прав на трансляції і комерційні доходи - непридатний до українських реалій.

"Спонсорські контракти в Україні - таємниця за сімома замками, як і суми рекламних угод. Спонсорські вливання - найчастіше теж засоби самих же власників. Фірмовою атрибутикою торгують тільки деякі клуби, а, наприклад, поширених в Європі клубних сезонних абонементів в українському футболі майже немає", - констатує журнал.

Більшість експертів стверджують, що до 80% доходів українські ФК отримують від спонсорів і продажу гравців. Додатковими статтями доходів клубів є здача в оренду і перепродаж гравців, а також ставки в букмекерських конторах. Проте, сьогодні українські клуби збиткові, якщо розглядати тільки їх спортивну діяльність.

За матеріалами Турнір, Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Назвали найбагатший футбольний клуб України ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути