Ексклюзиви
пʼятниця, 09 жовтня 2009 14:08

США поступились місцем фінансового лідера Британії

США опустилися з першого місця на третє в рейтингу розвитку фінансової системи, опублікованому Всесвітнім економічним форумом (WEF). Сполучені Штати поступилися першістю в списку Великій Британії та Австралії.

Не дивлячись на те, що більшість з 55 країн, що потрапили до списку, втратили багато очок, порівняльні результати економік, що розвиваються, в рейтингу, який будується на підставі близько 120 показників, були кращі.

Розвинені країни все ще очолюють рейтинг, проте в останні 12 місяців вони показали себе настільки гірше тих, які розвиваються, що їхній відрив помітно зменшився, відзначив виконавчий директор WEF Кевін Штайнберг. "Цього року падіння розвинених економік виявилося настільки сильним, що вони втратили перевагу щодо держав, які розвиваються", - підкреслив він, додавши, що стабільні і розвинені фінансові ринки є необхідною умовою для економічного зростання.

У свою чергу один з авторів дослідження Нуріель Рубіні відзначив, що країни, де фінансові системи краще регулюються, стабільніші, але доступ до кредитів у них набагато гірший. Не дивлячись на те, що стабільність дуже важлива, потрібні додаткові фінансові інновації, щоб забезпечувати необхідну грошову підтримку економіці і гарантувати зростання, вважає Рубіні.

У рейтингу фінансової стабільності британські і американські банки опустилися на 37 і 38 місця відповідно, тоді як Мексика і Бразилія займають 14 і 15 місця. Рейтинг фінансової стабільності серед банків очолюють Норвегія, Швейцарія, Гонконг і Чилі, тоді як Аргентина, Казахстан і Україна знаходяться в самому кінці списку, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «США поступились місцем фінансового лідера Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути