пʼятниця, 09 жовтня 2009 09:57

БЮТ хоче нових міністрів, але у Литвина "своя гра" - ЗМІ

БЮТ хоче нових міністрів, але у Литвина "своя гра" - ЗМІ
БЮТ може ініціювати позачергову сесію Верховної Ради наступного тижня з порядком денним з одного питання – кадрового.

Як пише "Сегодня", рішення про скликання такої сесії БЮТівці мають ухвалити на засіданні фракції в п"ятницю ввечері.

Однак, зазначає газета, впевненості в успіху цього задуму немає.

По-перше, як сказав комуніст Олександр Голуб, на пакетне голосування БЮТівці не згодні. По-друге, від пакета можуть відмовитися "президентські" депутати. По-третє, БЮТівці не так уже впевнені в позиції спікера Володимира Литвина.

За їхніми словами, спікер грає в "свою гру", у якій головне – дієвий парламент як майданчик для його піару.

Більше того, за словами джерела в БЮТ, президент Віктор Ющенко в четвер запропонував Литвину зробити міністром оборони його брата Миколу (правда, на думку БЮТівців, відповідь спікера буде негативною).

У той же час, джерело газети "Дело" у керівництві фракції БЮТ повідомило, що через відсутність гарантій з боку спікера пропрем"єрська фракція в четвер ввечері остаточно відмовилася від ідеї кадрових ротацій в уряді.

"Ми не можемо ризикувати, ставлячи до порядку денного кадрові призначення, оскільки не знаємо, як поведе себе Литвин", - зазначило це джерело.

Як відомо, у четвер парламент так і не зміг приступити до кадрових питань.

Напередодні фракція БЮТ заявляла про наявність голосів за призначення двох віце-прем"єрів – ректора Київського політеху Михайла Згуровського і мера Кривого Рогу Юрія Любоненка. Разом із ними планувалося увести до складу уряду двох нових міністрів: фінансів – Федора Ярошенка і транспорту – Таріела Васадзе.

Васадзе в коментарі "Дело" оцінив свої шанси стати міністром як 50 на 50. "На даному етапі я не бачу політичної волі в парламенті і готовності голосувати за кадрові перестановки", - зазначив він.

За словами керівництва фракції БЮТ, допомогти голосами мали Блок Литвина і КПУ. Однак керівництво обох фракцій вирішило задіяти своїх депутатів лише в голосуванні за зняття міністрів – зокрема, освіти Івана Вакарчука, культури Василя Вовкуна, юстиції Миколи Оніщука, охорони здоров"я Василя Князевича, а також віце-прем"єра Івана Васюника.

Партія регіонів наполягає на відставці міністра соцполітики Людмили Денисової, голови МВС Юрія Луценка і міністра промполітики Володимира Новицького.

За матеріалами: Сегодня, Дело, Українська правда
Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче нових міністрів, але у Литвина "своя гра" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути