неділя, 20 вересня 2009 13:23

Лукашенко готовий продавати "братській" Україні сало

Лукашенко готовий продавати "братській" Україні сало

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що білоруси готові надати допомогу Україні у відновленні сільського господарства.

"Якщо Україна захоче, то протягом п"яти років вона зможе відновити своє сільське господарство. Якщо буде бажання, щоб Білорусь підключилася до цього процесу, - ми допоможемо", - сказав він журналістам.

На його думку, причиною непростої ситуації в сільському господарстві України стало те, що там "загралися в ринок".

"Я попереджав - не рубайте на шматки землю", - сказав президент. Він зазначив, що в цей час у Білорусі "трималися за село і не руйнували його, вкладаючи в сільське господарство".

Олександр Лукашенко також заявив про готовність збільшити постачання білоруської сільськогосподарської продукції на український ринок.

"Ми готові братській Україні постачати те, що вона попросить", - сказав він. При цьому нагадав, що білоруси постачають сусідній державі вершкове масло, цукор. "Якщо треба, то ми продамо і сало ", - сказав Лукашенко.

За його словами, "ми разом виберемося з цієї ситуації, яка складається на Україні. Не годиться, що житниця, якою була Україна в радянські часи, перетворилася на споживача імпортних продуктів", - зазначив президент.

Нагадаємо, що в червні у Білорусі склалася непроста ситуація з експортом тваринницької продукції. Росія відмовилася від імпорту білоруського молока і м"яса.

На початок липня Москві та Мінську вдалося врегулювати проблеми, проте "молочна війна", під час якої лунали різкі заяви, залишила "неприємний осад" у взаєминах двох країн, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко готовий продавати "братській" Україні сало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути